Babiččina delikatesa: Jahodový koláč s tvarohem

Už je to tady. Konečně se dají koupit české jahody. Skvělý je z nich například náš vyzkoušený koláč s tvarohem. Je výtečný a rychlý, takže ho zvládnete i ve všední den. A pokud vám nechutnají jahody, můžete koláč přizdobit, čím chcete.

Potřebujete: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 balení tvarohu, zakysanou smetanu, jahody, cukr

Jak na to
Z mouky, cukru, másla a cukru zpracujte těsto, vyválejte ho a rozprostřete do vymazané formy tak, aby byly pokryté i její boky. Přebytečně těsto ořízněte. Dno propíchněte na několika místech vidličkou a v předehřáté troubě na 170 °C pečte do růžova. Tvaroh smíchejte se smetanou a podle chuti oslaďte. Případně přidejte i pár pokrájených jahod. Tvarohovou směsí naplňte upečený, vychladlý korpus, poklaďte plátky jahod a můžete i pocukrovat.cake-273906_1280