Dvoubarevné cukroví 3x jinak Deni Lis 25, 2015 Recepty, Sladké, Vánoce 7306 Vděčné cukroví, které si můžete do zásoby zamrazit a vytáhnout během roku kdykoli jako sušenky ke kávě, je dvoubarevné linecké. Z jednoho těsta vyrobíte hned několik originálních kousků. Potřebujete: Světlé těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla 60 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr Tmavé těsto: 250 g hladké mouky, 125 g másla 60 g cukru moučka, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr 3 lžíce kvalitního kakaa + bílek na potření Jak na to: 1. Smícháme prosátou mouku s oběma cukry (u tmavého těsta do ní rovnou vmícháme i kakao), poté zapracujeme změklé pokrájené máslo a žloutek. 2. Hotová hladká těsta dvou barev vytvarujeme do válce, zabalíme do potravinové folie a dáme do chladničky alespoň na hodinu odpočívat. 3. Varianta 1 – šachovnice: z těsta si vykrojíme stejně velké světlé a tmavé hranoly cca 1 cm široké. Ty potom na přeskáčku slepíme bílkem k sobě tak, aby nám vytvořili šachovnici – může mít jen čtyři okénka či devět, podle toho, jak velké cukroví chceme dělat a jak široké jsme si připravili hranoly. Hotovou skládačku dáme opět na 30 minut vychladit a potom ji příčně rozkrájíme na 0,5cm plátky. Pečeme na 180°C přibližně 10 minut. Varianta 2 – roládky: obě těsta si vyválíme na max. 5 mm silné pláty. Jeden z nich potřeme bílkem, druhý na něj položíme a stočíme do rolády. Dáme vychladit a poté nakrájíme na 0,5cm plátky. Pečeme na 180°C přibližně 10 minut. Náš tip: Místo kakaa můžete druhý plát obarvit potravinářským barvivem na červeno. Varianta 3 – knoflíky: pokud se vám nechce motat ani skládat, můžete nechat těsta zvlášť a zkusit originální inspiraci v podobě knoflíků podle tohoto postupu. Zdroj: Kamelena.ru Foto: FreeDigitalPhoto.net Nechte vzkaz Zruš odpověď Váš email nebude veřejný Jméno* E-mail* Webstránka Komentář