Jak na domácí pizzu: 4 jednoduché a vyzkoušené recepty

Nevíte, co udělat na sobotní nebo nedělní večeři? Zkuste rodině naservírovat domácí pizzu. Ozdobte ji tím, co máte rádi.

Nevím, čím to je, ale o víkendu je naše hodina hladovější než během týdne. Tedy vím, jsou celý den doma, ale to nic nemění na tom, že se po mně chce víc jídla. Tak mě napadlo se podělit o tři oblíbené recepty na pizzu. Hotovo je za chvíli a nají se přitom hodně strávníků. Vybrat si můžete podle toho, co máte doma, nebo kolik v peněžence. A jako bonus přidávám i recept na oblíbené italské sugo, tedy rajčatovou omáčku, bez které se u nás pizza neobejde.

Z pomazánkového másla

Potřebujete
150 g hladké mouky
kelímek pomazánkového másla

Jak na to
Z mouky a másla vypracujte těsto a nechte ho chvíli odpočinout. Na pomoučeném válu ho opatrně rozválejte na kulatou placku. Dejte na něj rozmačkaná rajčata nebo sugo a ozdobte tím, co máte rádi. Před pečením potřete okraje olivovým olejem. Pečte při teplotě 180 °C dozlatova.

Klasická

Potřebujete
500 g mouky
špetka cukru
30 g droždí
200 ml vody
4 lžíce olivového oleje extra virgin
sůl

Jak na to
Droždí rozmíchejte v trošce vlažné vody, přidejte špetku cukru, aby vznikl kvásek. Nechte v teple odstát půl hodiny. Přidejte mouku, sůl, olej a vlažnou vodu. Vypracujte těsto a rozdělte na čtyři díly. Z každého vyválejte na pomoučeném vále půlcentimetrovou kulatou placku. Dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete sugem nebo rozmačkanými rajčaty a ozdobte tak, jak máte rádi. Pečte ve vyhřáté troubě při 280 °C 10 až 15 minut dozlatova.

Bramborová

Potřebujete
500 g brambor
oregano, sůl, pepř
2 vejce, olej
20 ml mléka

Jak nato
Brambory rozkrájejte na centimetrová kolečka a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Posolte a opepřete a pečte patnáct až dvacet minut při teplotě 200 °C. na brambory dejte šunku, cibuli, klobásu a zasypte strouhaným sýrem. Nakonec vše polijte vejcem smíchaným s mlékem. Nakonec posypte bylinkami. Pečte ještě asi 15 minut.

Sugo


tomato-soup-482403_1280

Potřebujete
100 g rajčat
lístky čerstvé bazalky
trošku olivového oleje
sůl

Jak na to
Rajčata oloupejte, zbavte jader a ve vodě uvařte doměkka. Pak rozmixujte a dochuťte solí , přidejte čerstvou bazalku a trochu olivového oleje. Nechte vychladnout a pak rozmažte jako základ na těsto.