Nenechte si ujít náš recept – máslovou chuť tohoto jednoduchého cukroví si zamilujete. Je prostě andělsky jemné!

Potřebujeme:
260 g hladké mouky, 180 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, kůra z 1/2 citronu, rybízová či jiná hutnější marmeláda

Jak na to:
1. Pečlivě utřeme dohladka změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem  a postupně přidáme 2 žloutky (třetí si necháme na potírání cukroví). Mouku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a potom rukama zapracujeme s utřeným máslem. Hotové těsto zabalené do fólie necháme odpočinout v ledničce.

2. Pak si těsto rozdělíme na dva díly, zatímco jeden na pomoučněném vále zpracováváme, druhý vrátíme do chladu (to je důležité, aby se nám očka potom v troubě neroztekla). Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti menšího vlašského ořechy. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a lehce splácneme. Doprostřed každého očka uděláme vařečkou důlek, pak potřeme žloutkem a důlek naplníme marmeládou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 10 minut. Po upečení pocukrujeme. 

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný