Pokud pořádáte velkou oslavu nebo rodinnou sešlost, zkuste pro hosty připravit skvělou vychytávku – plněný sýrový chléb. Jen pozor, tahle pochoutka je vysoce návyková!

Potřebujete:
1 italský chléb (z bílé pšeničné mouky, uvnitř lehký, nadýchaný), délka bochníku cca 30 cm
120 g másla
2 polévkové lžíce olivového oleje
3 lžičky rozmixované ​​cibule
2-3 stroužky česneku
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce máku
3 lžičky nasekané petrželky (můžete přidat více, pokud chcete)
350 g strouhaného sýru (pokud seženete, zkuste např. mix bílého čedaru a polotvrdého sýru Monterey Jack, který je k rozpékání přímo dokonalý)
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Jak na to:
 monatz1. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, olivový olej, rozmixovanou cibuli, utřesný česnek, dijon hořčici, mák a nasekanou petrželkou.
2. Do bochníku chleba udělejte křížem krážem zářezy hluboké až ke spodní kůrce. Nahoře budete mít rozkrájenou mřížku, ale bochník musí držet pohromadě.
3. Máslovo-cibulovo-česnekovou směs nalijte opatrně pomocí malé lžičky do zářezů a přes horní část chleba.
4. Potom všechny skuliny vyplňte strouhaným sýrem. Je to trochu piplačka, ale věřte, že v tomto případě námaha stojí za to.
5. Celý bochník zabalte do alobalu, řádně utěsněte ze stran strany a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15-20 minut, poté chléb vybalte z alobalu a pečte dalších 10 minut, až se sýr dokonale roztaví a bude lepkavý.

 

Hotový chléb položte doprostřed stolu a orgie mohou začít! Rukou si vždy utrhněte jeden kousek rozkrájené ‚mřížky‘ a vyndejte chleba obalený v lahodném rozpuštěném sýru. Kalorie raději nepočítejte a jen si užívejte dokonalou harmonii chutí.
P. S. Olizování prstů je povoleno :-)

 

Zdroj a foto: joansfoodwanderings.blogspot.com.es

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný