Bez marinování není grilování, říkají odborníci, a my jim dáváme za pravdu – pár hodin v nasládlé pikantní omáčce dokáže s masem zázraky. A když místo tradičního steaku vyzkoušíte variantu ‚vlnovky‘ na jehle, úspěch bude zaručen. 

Potřebujete:

Hoisin omáčce se také říká čínská barbecue omáčka. Je to velmi hustá aromatická omáčka ze směsi fermentovaných sójových bobů, česneku, octu, chilli a sladidla, která se používá při přípravě asijských pokrmů a jako marináda na maso. Pokud ji neseženete v obchodě, vyrobte si domácí náhradu: dohladka vymíchejte 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce fazolové pasty, 2 lžíce melasy či medu, po čtvrt lžičce sušeného česneku a černého pepře, lžičku chilli omáčky a po 2 lžičkách rýžového octa a sezamového oleje. 

 Na 4 porce:
½ šálku omáčky Hoisin
2 polévkové lžíce švestkové omáčky
2 stroužky rozetřeného česneku
750 g vepřové pečeně – podélné tenké plátky

Přilohy:
2 jarní cibulky, 1 menší čerstvá okurka,
200 g Samba omáčky Hellmann’s

 

Jak na to:
1. Smíchejte obě omáčky s utřeným česnekem, přidejte proužky masa a nechte alespoň 3 hodiny marinovat (nebo nejlépe přes noc).

2. Maso vlnkovitě napíchejte na 12 jehel nebo ve vodě namočených špejlí. Ogrilujte po obou stranách.

3. Cibuli a přepůlenou okurku nakrájejte diagonálně na dlouhé proužky (bez semen). Masové jehly podávejte s cibulí, okurkou a Samba omáčkou.

 

Foto: archiv Hellmann´s

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný