Na svátek všech zamilovaných musíte propašovat srdíčka alespoň do dezertu. Stačí maličko upravit oblíbené cupcakes a udělat z nich neodolatelnou lahůdku pomocí lahodného třešňového krému.

Čokoládové cupcakes

Potřebujete:
2 hrníčky cukru
1 a 3/4 hrníčku hladké mouky
3/4 hrníčku neslazeného kakaa (co nejlepší kvalitu)
1,5 lžičky prášku do pečiva
1,5 lžičky jedlé sody
1 lžička soli
2 vejce
1 šálek plnotučného mléka
1/2 hrnku rostlinného oleje
2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrníček vroucí vody

Heart cutout cupcakes how to

1. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.

2. Přidejte vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt. Míchejte v robotu na střední rychlost po dobu jedné minuty.

3. Vlijte vroucí vody (těsto bude řídké, nebojte se, to je správně).

4. Formičky v pekáči na muffiny vyložte papírovými košíčky. Naplňte je těstem víc než obvykle (cca 1 cm pod okraj) – tentokrát potřebujeme, aby dortíku vyběhla nad okrajem košíčku pěkná ‚čepice‘.

5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

6. Upečený vychladlý dortík seřízněte jemně vroubkovaným nožem těsně na košíčkem. Uprostřed odříznutého vršku pak vykrojte srdíčko.

7. Dortík potřete třešňovým krémem, ve středu krém navršte do výšky. Odkrojený vršek posypte moučkovým cukrem a posaďte zpět na cupcake.

Na třešňový krém potřebujete:
230 g másla
4 hrníčky moučkového cukru
4 lžíce šťávy z koktejlových třešní
1/2 hrníčku jemně nasekaných koktejlových třešní

1. V robotu ušleháme máslo dohladka. Při šlehání přisypeme cukr, postupně 2 hrníčky. Poté po lžících přídáváme třešňovou šťávu.

2. Pokračujeme ve šlehání a přidáme zbylé dva hrníčky cukru a nasekané třešně. Pokud barva krému stále není dostatečně růžová, pomozte si přidáním potravinářského barviva.

3. Míchejte, dokud se všechny přísady pořádně nespojí. Před použitím krém nechte vychladit.

Zdroj: www.glorioustreats.com

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný