Během grilovací sezony bohatě užijete zeleninové saláty ochucené úžasným aromatickým dresinkem ze zelených bylinek. Na přípravu stačí pouhých pět minut. 

Potřebujete:
rosemary-74365_640

Rozmarýn přidávejte opatrně, je velice výrazný.

Čerstvé bylinky: zelená petrželka, bazalka, tymián, rozmarýn

150 ml olivového oleje (např. Carbonell Extra Virgin)

50 ml vinného octu

1 lžíce medu

1 lžička hořčice

2 stroužky česneku

1 cibule nasekaná nadrobno

sůl, pepř

Jak na to:

1. Rozmixujte všechny bylinky, cibuli a česnek.

2. Metličkou ušlehejte ocet, med, hořčici, sůl a pepř.

3. Rozmixované bylinky smíchejte se zálivkou.

4. Přidejte olivový olej a zamíchejte.

5. Voňavý dresink je hotový.

Dresinkem přelévejte zeleninové saláty, ale velmi dobře chutná, i pokud si do něj namočíte bílý chléb.

Náš tip: Vyrobte si dresink do zásoby. V chladničce vydrží až dva týdny.

 

Foto: archiv

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný