Jako zobání k vínku či pivu jsou smažené cibulové kroužky naprosto fantastické.  A když je připravíte v pivním těstíčku podle receptu z nové knihy kuchařské hvězdy Marthy Stewart, nikdo neodolá!

Co potřebujete:

cibulove_krouzky_postup12 co největší bílé cibule

Na těstíčko: 
1+1 hrníček hladké mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička soli, 1/4 lžičky bílého pepře, 1 hrníček piva

Jak na to:
1. Oloupané cibule si nakrájíme na alespoň centimetr silná kolečka, ta rozebereme na jednotlivé kroužky a dáme do mísy naplněné vodou s ledem.

smazene_cibulove_krouzky_postup2. V misce smícháme 1 hrníček mouky s práškem do pečiva a kořením. Přilijeme pivo, přidáme 2 lžíce ledové vody a důkladně vyšleháme metličkou.

3. Cibulové kroužky vyndáme z vody a dáme okapat na utěrku. Každý kroužek zlehka obalíme v hladké mouce (druhý hrníček), poté namočíme v těstíčku a dáme smažit do vysoké vrstvy oleje. Jakmile zezlátnou, vyndáme a dáme okapat na papírovou utěrku.

4. Podle chuti můžeme lehce posolit. Podáváme samotné nebo můžeme doplnit třeba dipem z ochucené zakysané smetany nebo rajčatovou salsou.

 

A pokud chcete vidět Marthu Stewart v akci, mrkněte sem na video návod:

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný