Nejlepší recept na horko? Pořádná dávka zmrzliny. Máme pro vás tři jednoduché recepty na nejoblíbenější zmrzliny. Za hubičku si uděláte tvaroháčka s chutí legendárního míši, jahodového mrože a malinový sen.

Tvaroháček

ice-cream-50395_1280Potřebujete – 1/2 balíčku vanilkového cukru, 250 ml zakysané smetany, 250 g měkkého tvarohu, 100 g moučkového cukru

Jak na to
Všechny ingredience dobře promíchejte a dejte do krabičky nebo formiček na nanuky. Dejte do mrazáku a za pár hodin můžete mlsat.

Jahodový mrož

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotřebujete -300 g čerstvých jahod, cukr krupici, trochu vody

Jak na to

Jahody rozmixujte na dřeň, podle chuti oslaďte a případně trochu nařeďte vodou. Dejte do misky nebo formiček a nechte zmrazit. Stejným způsobme můžete udělat dřeň z většiny ovoce.
Náš tip
Nemáte formičky na nanuky? Nevadí. Stačí malé kelímky, do kterých do směsi dáte dřívko nebo plastovou lžičku.

Malinový sen
Tvořítka na zmrzlinu si můžete pořídit například v obchodech Ikea za 79 Kč.

Tvořítka na zmrzlinu si můžete pořídit například v obchodech Ikea za 79 Kč.

Potřebujete – 300g malin, 100g krupicového cukru, 150 g moučkového cukru, 600 ml smetany na šlehání, 700g bílého jogurtu.

Jak na to
Maliny rozmixujte a propasírujte přes jemné síto do hrnce, abyste se zbavili jadérek. Zahřejte, přidejte cukr a míchaje, doku se nerozpustí. Směs nechte zchladit, přidávejte postupně ostatní ingredience a dobře promíchejte. Dejte do misky nebo formiček a nechte zmrazit asi 8 hodin. Servírujte s lístky máty.

 

Když nemáte tvořítka, vystačíte s větší formičkou na led nebo kelímkem a dřevěnými dřívky.

Když nemáte tvořítka, vystačíte s větší formičkou na led nebo kelímkem a dřevěnými dřívky.

Foto: thecardswedrew.com, flickr.com, Ikea

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný