Samozřejmě hlavní hvězdou každých svátků je starý dobrý vaječný likér, ale konkurence mu šlape na paty. Až  zkusíte, jak skvělý je tento likér s karamelem a skořicí, přibude do sbírky vašich vánočních receptů další stálice.

Jaksiudelat.cz_karamelovy_liker2

Na karamelový likér potřebujete:
2 plechovky karamelového Salka (buď koupíte už hotové, nebo normální Salko necháte zkaramelizovat dlouhým varem – počítejte s tím, že to trvá až dvě hodiny)
600 ml smetany ke šlehání (tři kelímky)
500 ml rumu
2 lžičky skořice

Jak na to:

1. Smetanu nalijte do hrnce a krátce ji svařte se skořicí. Poté nechte trochu zchladnout.

2. Přilijte rum,  obě karamelová Salka a dobře promíchejte.

3. Hotový likér přelijte do perfektně čistých (nejlépe sterilizovaných) lahví a před konzumací ho nechte pár dní odpočinout. Uchovávejte v chladu – a pod zámkem, protože jinak do Vánoc nevydrží :-).

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný