Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou podle vyzkoušeného receptu Mařenka Pro 15, 2015 Nezařazené 5524 Kdybych si měla vybrat jednu vánoční pochutinu, bez které nejsou Vánoce to pravé, rozhodně by vyhrál biskupský chlebíček. V čokoládě obalený chlebíček plný kandovaného ovoce pro mě pekla už moje babička. Když na to přijde, tak na něm ulítávám dieta nedieta. Těsto zůstává pod polevou krásně vláčné, nevysychá, a to já miluju. Zkuste si ho také upéct Recept je jednoduchý a výsledek fenomenální. Potřebujete *160 g polohrubé mouky *160 g másla * 3 vejce * 80 g kandovaného ovoce * 50 g rozinek naložených v rumu * 50 g lískových oříšků * 1 kypřicí prášek do pečiva * 1 lžička nastrouhané citronové kůry z bio pomeranče * 2 lžíce rumu * špetka soli * 1 až dvě čokoládové polevy Jak na to Nejprve si nadrobno nasekejte kandované ovoce, oříšky, rozinky, které smícháte se lžící mouky. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a přilijte rum. Nakonec přidejte připravenou směs oříšků, kandovaného ovoce, rozinek a mouky a přisypte do pečiva. Vše dobře promíchejte, V mise si připravte pevný sníh z bílků. Pomůže vám při tom špetka soli, která ho ztuží. Sníh opatrně přidejte do směsi a už nemíchejte, jen převracejte, jinak sníh spadne. Hotové těsto nalijte do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Kdo má silikonovou, lije samozřejmě rovno. V troubě vyhřáté na 175 °C pečte asi 30 minut dozlatova. Propečení zkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, je hotovo. Chlebíček vyklopte, nechte vystydnout a pak polejte čokoládovou polevou, do které ještě můžete podle chuti přisypat pár nadrobno nasekaných oříšků. Náš tip – Skladujte ho zabalený v potravinářské fólii a v chladu, vydrží tak déle. Nechte vzkaz Zruš odpověď Váš email nebude veřejnýKomentářJméno* E-mail* Webstránka Uložit do prohlížeče jméno, email a webovou stránku pro budoucí komentáře. Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..