Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou podle vyzkoušeného receptu

Kdybych si měla vybrat jednu vánoční pochutinu, bez které nejsou Vánoce to pravé, rozhodně by vyhrál biskupský chlebíček.

V čokoládě obalený chlebíček plný kandovaného ovoce pro mě pekla už moje babička. Když na to přijde, tak na něm ulítávám dieta nedieta. Těsto zůstává pod polevou krásně vláčné, nevysychá, a to já miluju. Zkuste si ho také upéct Recept je jednoduchý a výsledek fenomenální.

Potřebujete
*160 g polohrubé mouky
*160 g másla
* 3 vejce
* 80 g kandovaného ovoce
* 50 g rozinek naložených v rumu
* 50 g lískových oříšků
* 1 kypřicí prášek do pečiva
* 1 lžička nastrouhané citronové kůry z bio pomeranče
* 2 lžíce rumu
* špetka soli
* 1 až dvě čokoládové polevy

Jak na to
Nejprve si nadrobno nasekejte kandované ovoce, oříšky, rozinky, které smícháte se lžící mouky. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a přilijte rum. Nakonec přidejte připravenou směs oříšků, kandovaného ovoce, rozinek a mouky a přisypte do pečiva. Vše dobře promíchejte, V mise si připravte pevný sníh z bílků. Pomůže vám při tom špetka soli, která ho ztuží. Sníh opatrně přidejte do směsi a už nemíchejte, jen převracejte, jinak sníh spadne. Hotové těsto nalijte do chlebíčkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Kdo má silikonovou, lije samozřejmě rovno. V troubě vyhřáté na 175 °C pečte asi 30 minut dozlatova. Propečení zkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, je hotovo. Chlebíček vyklopte, nechte vystydnout a pak polejte čokoládovou polevou, do které ještě můžete podle chuti přisypat pár nadrobno nasekaných oříšků.

Náš tip – Skladujte ho zabalený v potravinářské fólii a v chladu, vydrží tak déle.