Taky většina vaší rodiny obrací oči v sloup, když slyší slovo cuketa? S tímhle geniálně jednoduchým receptem je převezete. Nad cuketovými vaflemi se rozhodně ofrňovat nebudou!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potřebujete:
2 hrníčky najemno nastrouhané cuketa (tj. zhruba 2 střední cukety)
1 větší vejce
1/4 hrníčku mléka
1/2 hrníčku strouhaného parmezánu
1/2 hrníčku hladké mouky
Trochu oleje nebo sprej na smažení
Sůl
Černý pepř

Jak na to:


1.
Příprava je super jednoduchá. Nejdříve si najemno nastrouháme cuketu. Budete potřebovat 2 hrníčky, což jsou asi 2 středně velké cukety. Nastrouhanou cuketu promíchejte s trochou soli (přibližně 1/4 lžičky) a nechte ji přibližně 30 minut odstát v cedníku. Poté cuketu dobře propláchněte studenou vodou a rukou z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny. Může ji také „vyždímat“ v utěrce.

2. Dáme si předehřát vaflovač (na střední výkon, pokud se dá nastavovat) a troubu na nejnižší výkon (tak 50 °C) a pokračujeme s přípravou těsta: V míse ušleháme mléko, vejce a polovinu parmazánu. V druhé míse promícháme mouku se solí a pepřem (obého po 1/4 lžice), poté tyto suché přísady jemně zapracujeme do „mokré“ první misky a pořádně promícháme. 

Zucchini-Waffles-2web3. Přidáme nastrouhanou cuketu a promícháme vše dohromady. Ploténky vaflovače potřete nebo postříkejte olejem. A teď už jen stačí dát asi 2 polévkové lžíce cuketového těsta do vaflovače, lžící trochu rozetřít do stran a nechat dělat cca 3-5 minut, dokud není vafle propečená (pokud máte málo výkonný vaflovač, můžete ho na chvíli otočit vzhůru nohama, pomůže to).

Zucchini-Waffles-3-web4. Takhle postupně zpracujeme všechno těsto, hotové vafle dáváme do vyhřáté trouby, aby nevystydly. Všechny pak posypeme zbývajícím parmazánem a vychutnáváme horké!

Uznejte sami, je to jednoduchý a elegantní způsob, jak do dětí (a většinu mužů :-)) bez řečí dostat zeleninu v děti.

Náš tip: Pokud doma nemáte vaflovač ani toastovač s vaflovou plotýnkou, nezoufejte. Prostě z těsta usmažte cuketové placičky na pánvi nebo v lívanečníku.
5015688530_ae23e31b46_b

 

Zdroj: The Pinning Mama

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný