Komu by se v tom horku chtělo vyvařovat? Udělejte pro rodinu velkou mísu těstovin se skvělým bazalkovým pestem podle tradičního italského receptu.

Pesto je skvělé na teplé těstoviny i do studeného salátu. Když ho v lednici uskladníte do uzavíratelné skleničky, budete vždy odebírat čistou lžící a vršek vždy znovu zakápnete olivovým olejem, vydrží vám měsíce. Protože se mi letos bazalka na zahrádce opravdu povedla, dáváme si pesto třikrát týdně. Zkuste to taky.


Countrylife.czPotřebujete:

2 hrsti čerstvé bazalky
Malý šálek olivového oleje
1 až 2 polévkové lžíce parmezánu
3 až 4 stroužky česneku
Sůl a piniové oříšky

Jak na to:

Piniové oříšky si nasucho opražte na pánvi. Omytou a osušenou bazalku nahrubo nakrájejte a postupně rozetřete se solí v kamenném nebo keramickém hmoždíři. Když si chcete ušetřit práci a mixujete v robotu, nastavte nízké otáčky, jinak by vám mohla směs zkysnout. Přidejte česnek a pomalu přilévejte olivový olej. Nakonec přisypte oříšky a nastrouhaný parmezán. Kdo chce, může oříšky nejprve nasekat.

 

Foto: womantowomandiy.blogspo

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný