Recept na perfektní bazalkové pesto Mařenka Srp 12, 2015 Chuťovky, Recepty 3607 Komu by se v tom horku chtělo vyvařovat? Udělejte pro rodinu velkou mísu těstovin se skvělým bazalkovým pestem podle tradičního italského receptu. Pesto je skvělé na teplé těstoviny i do studeného salátu. Když ho v lednici uskladníte do uzavíratelné skleničky, budete vždy odebírat čistou lžící a vršek vždy znovu zakápnete olivovým olejem, vydrží vám měsíce. Protože se mi letos bazalka na zahrádce opravdu povedla, dáváme si pesto třikrát týdně. Zkuste to taky. Potřebujete: 2 hrsti čerstvé bazalky Malý šálek olivového oleje 1 až 2 polévkové lžíce parmezánu 3 až 4 stroužky česneku Sůl a piniové oříšky Jak na to: Piniové oříšky si nasucho opražte na pánvi. Omytou a osušenou bazalku nahrubo nakrájejte a postupně rozetřete se solí v kamenném nebo keramickém hmoždíři. Když si chcete ušetřit práci a mixujete v robotu, nastavte nízké otáčky, jinak by vám mohla směs zkysnout. Přidejte česnek a pomalu přilévejte olivový olej. Nakonec přisypte oříšky a nastrouhaný parmezán. Kdo chce, může oříšky nejprve nasekat. Foto: womantowomandiy.blogspo Nechte vzkaz Zruš odpověď Váš email nebude veřejnýKomentářJméno* E-mail* Webstránka Uložit do prohlížeče jméno, email a webovou stránku pro budoucí komentáře. Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..