Milujete vosí hnízda alias včelí úly či úlky a chystáte se do nich letos taky pustit? Tak to by se vám mohl hodit náš dobrý tip, aby se těsto nelepilo a šlo dobře vyndavat z formiček. Jinak se hnízda trhají.

Na úlky potřebujete

Na těsto

200 g mletých piškotů
180 g cukru moučka
80 g másla
4 lžíce rumu
2 lžíce vody
3 lžíce kakaa

Na náplň

1 prolisovaný vařený žloutek
80 g cukru moučka
2 lžíce rumu
1 syrový žloutek
1 lžíce kondenzovaného mléka
45 piškotů na podložení

Jak na to

Ingredience na těsto smíchejte a nechte na půl hodiny odpočinout v lednici. Pak si připravte náplň a formičky. Lepší jsou ty otvírací, než vyklepávací. Aby se hnízda nelepila, vypomůžete si malým trikem. Uděláte z těsta kouličku, kterou dobře obalíte v moučkovém cukru. Tu pak dejte do formičky a vytlačte úl. Lžičkou naplňte a přiklopte vypouklou stranou piškotu. Postavte, otevřete formičku a opatrně vyndejte.

Jednodušší je výroba s otvíratelnými formičkami. Pro lenivce je dobrou alternativou kupovaná směs na těsto.

Jednodušší je výroba s otvíratelnými formičkami. V časové tísni je dobrou alternativou kupovaná směs na těsto.

 

Náš tip
Když se vám nechce pracně odměřovat suroviny na těsto, zkuste již připravenou směs na nepečené cukroví. Výsledkem budete příjemně překvapeni. Zjednodušenou náplň uděláte z vaječného koňaku, másla a cukru. Postup výroby je stejný.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Maru

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný