Tak už mám letos za sebou první sklizeň. Urodil se mi špenát a už se těším, jak ho zítra udělám se smetanou k nokům. A taky hned vyseju další. Zkuste to taky, poroste vám v nádobě i na balkoně.

Není sporu o tom, že čerstvý špenát je nejlepší. Se zmraženým protlakem se to nedá srovnat. Pěstování v malém je jednoduché a můžete ho pořád dokola opakovat. Velmi rychle dokáže vyprodukovat velké množství zelené hmoty, tedy listy. Mně k tomu posloužila větší nádoba, zednická vanička. Substrát jsem přihnojila trochou kompostu. Špenát jsem vysela, zalila a čekala. Protože jsem pěstovala v nádobě, bylo plevele maličko. Důležitá byla pravidelná zálivka. Protože je špenát chladnomilnější, je současné počasí pro výsev a pěstování ideální. Při velkém teple a sluníčku žene do květu a pak se nedá jíst. Sklízela jsem za tři týdny. A jak už jsem napsala, honem opět vyseju, než se oteplí.

Na pěstování stačí větší plastová nebo dřevěná nádoba.

Na pěstování stačí větší plastová nebo dřevěná nádoba.

Skvělý listový špenát se smetanou

Potřebujete – cibuli, česnek, listový špenát, vejce, smetanu

Jak na to
Špenát dobře omyjte, odřežte stonky, dejte do síta a spařte vroucí vodou. Pak ho nařežte na malé kousky. Cibuli osmahněte spolu s česnekem, přidejte špentá a nechte chvíli dusit, aby zmenšil objem. Pak přidejte smetanu a necháme povařit, Zahustit můžeete roskleplým vejcem. Dochutit můžete lisovaným česnekem a solí.Homemade+Gnocchi+with+Spinach,+Kale,+Mascarpone+&+Sundried+Tomato+Pesto+-+Kneading+Home

Náš tip
Skvělý je s noky a posypaný kostičkami osmažené slaniny nebo parmezánem.

Foto: kneadinghome.com

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný