Taky jste o víkendu vyrazili do lesa a právě přemýšlíte, co udělat s nasbíranými houbami? Zkuste skvělý recept na karbanátky, které si mohou dát celiatici i dietáři. Nebudete v něm  kilo strouhanky a nebudete smažit, ale péct  v troubě. Když vás  recept nadchne, můžete ho udělat i z hub zmrazených.

Potřebujete
40 dkg hub
20 dkg ovesných vloček
sůl, česnek, pepř, majoránku
petrželku, majoránku
2 vejce, kukuřičnou mouku

Jak nato
Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji a přidejte nakrájené houby a trochu nasekané petrželky. Duste doměkka, případně podlijte vodou, aby vám nakonec zbyla šťáva. Ovesné vločky nasypte k houbám a nechte dvacet minut bobtnat. Přebytečnou vodu vylejte a přidejte vejce, česnek, majoránku, sůl a podle chuti i pepř. Když je těsto řidší, můžete přidat ještě vločky, které necháte chvíli nabobtnat nebo trochu kukuřičné mouky. Vypracujte těsto a vytvoře karbanátky, které můžete obalit v kukuřičné mouce a poté je dáte na plech na pečící papír. Mašlovačkou je potřete trochou oleje. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 20 až 30 minut. V polovině je otočte. Jsou skvělé s kaší, šťouchanými nebo vařenými bramborami a salátem. Výhoda je, že vločky nejsou v jídle vůbec cítit, všechno chutná po houbách.

Náš tip – Když se vám nechce plácat karbanátky, můžete hotovou směs dát na pečicí papír nebo do silikonové formy a upéct vcelku.

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný