Plněné kapsy jsou vděčné recepty – rychlé, snadné a vynikající. Tenhle hlavní chod uspokojí jak dámy, tak masožravé pány.  

Na 2 porce potřebujeme

2  kuřecí prsní řízky
6 černých oliv bez pecky
4 ks sušených rajčat
1 sýr s bílou plísní typu camembert ( např.  Président Karel IV.)
sůl, pepř, trocha oleje

Na kaši:
6 středně velkých brambor
mléko a máslo

Jak na to
1. Do osolené vody si dáme vařit oloupané brambory. Než budou hotové, pustíme se do přípravy masa.

2. Omyjeme a osušíme kuřecí řízky. Každý pak nařízneme tak, abychom vytvořili kapsu. Do kapsy vložíme sušená rajčata, plátky sýru a černé olivy.

3. Kapsu uzavřeme špejlí či jehlou, maso shora lehce osolíme a opečeme na pánvi na troše oleje.

4. Uvařené brambory rozšleháme s mlékem a máslem na kaši. Kapsu podáváme s kaší ozdobenou čerstvým salátem nebo snítkou petrželky.

 

Náš tip: Pokud máte chuť na něco jemnějšího, nahraďte vydatný a výrazný ‚hermelínovitý‘ sýr například lehoučkou mozzarellou.

 

Foto: archiv

Nechte vzkaz

Váš email nebude veřejný